Aktualny czas: 23.05.2012, 00:36 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
ABC kąpieli
Autor Wiadomość
Eihnaren Offline
Wanderer
Łowca Piratów

*
Liczba postów: 232
Poziom ostrzeżeń: 0%
Załoga: Feniks
Wink ABC kąpieli
Mam natchnienie na ambitny temat ^^

Z początku myślałam tylko o środkach higieny, ale może nieco sprawę poszerzymy.

Co jest wg Was lepsze: wanna czy prysznic? Preferujecie mydło, żel pod prysznic a może jeszcze coś innego? Jakich firm są lub jakie składniki zawierają Waszym zdaniem najlepsze szampony? Czy używacie odżywki do włosów? (self-wtf O.o) A może mamy jakichś morsów, którzy kąpią się w wodzie zimniej? (ponoć tak zdrowo Tongue) Lepsza woda zimniejsza, cieplejsza czy wręcz gorąca? I podstawowe pytanie: jak długo zajmuje Wam kąpiel? Big Grin

Jeśli chodzi o mnie:
Prysznic. Jest moim zdaniem jakiś taki higieniczniejszy, zużywa się przy nim mniej wody (trochę ekonomii, trochę ekologii), stanowczo mniej mi się kojarzy ze strasznymi scenami z horrorów, a do tego woda nie rozlewa się po podłodze.
Żeli czy innych tego typu specyfików do mycia nie lubię, bo potem trzeba się spłukiwać i spłukiwać, a wciąż coś na tobie jest! xD Jedyny wyjątek to wtedy, gdy ma jakiś niesamowicie piękny zapach, to ew. można się sekundę zastanowić. Stanowczo najbardziej lubię mydełka o zapachu owocowym - grejpfrutowe, cytrynowe, zielone jabłko też jest niezłe. Z drugiej strony dobre są też takie mocne zapachy, że to mydło się czuje, np. morska bryza. Nie cierpię wszelkich mydeł i żeli o słodkim zapachu.
Co do szamponów to najbardziej lubię H&S i Shaumę. Odżywki nie używam, choć wiem, że powinnam Big Grin Ponieważ kiedy szampon "otwiera" łuski włosów, odzywka je "zamyka", czyli jeśli się jej nie stosuje, to włosy się szybciej niszczą. Więc może kiedyś zacznę, ale jak na razie to za dużo zachodu Big Grin
Bez względu na porę roku najlepsza jest dla mnie woda letnia, wydaje mi się, że to będzie ok. 30 - 35 stopni.
I ostatnie... Big Grin Well... Za długo XD Ale podczas kąpieli wpadają najlepsze pomysły do głowy!... XD Tak standardowo jakieś pół godzinki... Big Grin Kiedyś może uda mi się ogarnąć i nabrać tempa ekspres, tak z 10 minut, to mój cel! ^^

"Zachowaj swój honor. Jednak pamiętaj, że Twoje życie należy do mnie."
[Obrazek: sygnaam.jpg] [Obrazek: robinchan2.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.10.2011 17:10 przez Eihnaren.)
05.10.2011 16:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Mikisi Offline
Majtek
Pirat

*
Liczba postów: 87
Poziom ostrzeżeń: 0%
Załoga: Brak
RE: ABC kąpieli
WANNA, WANNA, WANNA, WANNA!
W prysznicu jakoś tak niewygodnie. W wannie się rozłożę, poleżę, odprężę się, a pod prysznicem to stoję i nic. ;P Co do wody... Zimna nie. Ciepła, gorąca... Coś pomiędzy. Nie jest jakaś gorąca, żeby parzyła, ale też nie jest normalnie ciepła. Taka... idealna. Big Grin (jak łapę długo tak trzymam w tej wodzie, jak później wyjmę to para leci jakbym Gear Second włączył xP) Preferuję mydło, rzadko, ewentualnie jakiś żel. Szampon to najczęściej Hedenszołders czasami jakiś inny, który w domu się znajdzie. Jako iż mam długie włosy to używam odżywki. Czas... długo. Uwielbiam sobie poleżeć w wannie, w ciepłej wodzie, posłuchać dźwięku wody. Woda musi lecieć. Właściwie gdy naleję pełną wannę, to otwieram ten zawór, bo bez lecącej wody kąpiel jest głupia. Big Grin No ale z 30min, czasami 40min zawsze jest. ;P
05.10.2011 17:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Stepi Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 242
Poziom ostrzeżeń: 28%
Załoga: Soge
RE: ABC kąpieli
Tylko wanna Tongue
Prysznic jakiś taki nie wygodny, ogólnie stanie jest Fee xD.
Woda jest w temperaturze wrządku na początku ciężko, ale dłużej jest ciepła dzięki czemu moja kąpiel trwa hmmm? 1,5h xD. Mydła używam takiej marki "wyjmij z szafki" i mój szampon też jest takiej marki Big Grin I Para lecąca ze mnie jak się z wrządku wyjdzie jest extra ;D

Aselto:
Cytat:Tevez przynosi wstyd dla pilki noznej, powinni go k**wa zbanowac dozywotnio.

[Obrazek: 549857sogeking_GIF.gif]
05.10.2011 17:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama