Aktualny czas: 23.05.2012, 01:08 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
Cowboy Bebop
Autor Wiadomość
Zangetsu2 Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 163
Poziom ostrzeżeń: 0%
Cowboy Bebop
Ku mojemu zdziwieniu nie ma tematu na forum o tym fantastycznym anime, więc trzeba to jak najszybciej zmienić.

Mówiąc o CB nie potrafię być obiektywny. Jest to moja ulubiona seria i posiada on jakąś magie, która nie pozwala nigdy o niej zapomnieć. Twórcy wykreowali świetny klimat i realia. Pomieszanie westernu z SF i walkami rodem z filmów Bruce'a Lee tworzy wybuchową mieszankę. No i oczywiście ta muzyka. Yoko Kanno jest genialna i byłbym w siódmym niebie gdyby częściej zajmowała się soundtrackami do anime. Ending CB to prawdziwy geniusz. Smile
Na koniec fabuła i postacie. Ta pierwsza jest bardzo dobrze przemyślana. Każdy odcinek opowiada inną historię, która dopiero na końcu splata się w jedną całość. Warto podkreślić, że zakończenie jest jednym z najlepszych i dla wielu też wzruszających w historii. Co do postaci to wszystkie są genialne. Moimi faworytami są Spike i ten "super zły" Vicious. Specjalnie zresztą sobie dałem avka, gdzie będzie uchwycona ta dwójka. Big Grin
Podsumowując więc nie potrafię dostrzec wad tej serii. Dla mnie to ideał i coś do czego zawsze będe miło wracał. Polecam i zapraszam do tematu. Wink

Pozdrawiam.
12.08.2010 20:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Brandy Offline
Szczur Lądowy
Pirat

*
Liczba postów: 31
RE: Cowboy Bebop
Szkoda że jednak 20th century zrezygnował z wersji kinowej. Pewnie zdaniem większości fanów by to spaprali, ale i tak chciałam to strasznie zobaczyć, byłby to pewien powiew świeżości w przereklamowanym kinie Amerykańskim.

[Obrazek: Johny_Sanji.jpg?t=1293992213]
03.10.2010 10:54
Tymek Offline
I Oficer
Redakcja Ohara

*
Liczba postów: 494
Załoga: Brak
(03.10.2010 10:54 )Brandy napisał(a):  Szkoda że jednak 20th century zrezygnował z wersji kinowej. Pewnie zdaniem większości fanów by to spaprali, ale i tak chciałam to strasznie zobaczyć, byłby to pewien powiew świeżości w przereklamowanym kinie Amerykańskim.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi Ci o wersję kinową anime czy może raczej o film z prawdziwymi aktorami? Co do kinówki to oczywiście jest Smile Z filmem fabularnym nie wiem jak sprawa wygląda...

A co do samej serii mam podobne zdanie co Zangetsu. Seria wspaniała, dla mnie, na równi z One Piece Smile Muzyka świetna, ogólnie wszystko jest super. Może nie będę się tak rozpisywał, bo po prostu napiszę to samo co kolega wyżej Big Grin Moimi ulubionymi postaciami z tej serii są Spike oraz Edward.

Ja także polecam i myślę, że Ci co zaczną oglądać na pewno się nie zawiedzą Smile

Ps. A jeśli chodzi o muzykę, imo. najlepszy kawałek pochodzi właśnie z kinówki. Ostatnia piosenka z filmu. No... ale więcej już nic nie zdradzam Smile

[Obrazek: 19979393.png]
03.10.2010 12:44
Szogun Niedostępny
I Oficer
Załoga Nakama

*
Liczba postów: 577
Poziom ostrzeżeń: 20%
Załoga: Brak
Chyba wszystko o tej serii zostało już napisane. Jest to ideał anime. Żadnych wad, żadnych błędów, wszystko od animacji, po opowiedzianą historię, kończąc na postaciach jest omega świetne. Jak na tamte lata zwłaszcza animacja urzeka i mogła by być przykładem dla wielu obecnych teraz serii.

Ach co tu dużo mówić, ktoś nie widział!? To MUSI zobaczyć!

Serial i kinówka 10/10

[Obrazek: wewere.png]
08.10.2011 13:58
Nac Offline
I Oficer
Pirat

*
Liczba postów: 482
Załoga: Soge
Ściągnięte, obejrzane, i zafascynowany. Wiadomo jak ciężko zakwalifikować większość anime do jakiegoś gatunku. Z „Cowboy Bebop” jest tak, że on faktycznie sam sobie gatunek stwarza. Fabuła, postaci, animacja, muzyka, klimat – wszystko jest tutaj maksymalnie dobre. 10/10 – chyba najlepszy serial anime, jaki było mi dane zobaczyć.

[Obrazek: baranekt.jpg]
28.12.2011 11:17
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama