Zangetsu2
Pirat

Liczba postów: 163
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
Cowboy Bebop
Ku mojemu zdziwieniu nie ma tematu na forum o tym fantastycznym anime, więc trzeba to jak najszybciej zmienić.
Mówiąc o CB nie potrafię być obiektywny. Jest to moja ulubiona seria i posiada on jakąś magie, która nie pozwala nigdy o niej zapomnieć. Twórcy wykreowali świetny klimat i realia. Pomieszanie westernu z SF i walkami rodem z filmów Bruce'a Lee tworzy wybuchową mieszankę. No i oczywiście ta muzyka. Yoko Kanno jest genialna i byłbym w siódmym niebie gdyby częściej zajmowała się soundtrackami do anime. Ending CB to prawdziwy geniusz.
Na koniec fabuła i postacie. Ta pierwsza jest bardzo dobrze przemyślana. Każdy odcinek opowiada inną historię, która dopiero na końcu splata się w jedną całość. Warto podkreślić, że zakończenie jest jednym z najlepszych i dla wielu też wzruszających w historii. Co do postaci to wszystkie są genialne. Moimi faworytami są Spike i ten "super zły" Vicious. Specjalnie zresztą sobie dałem avka, gdzie będzie uchwycona ta dwójka.
Podsumowując więc nie potrafię dostrzec wad tej serii. Dla mnie to ideał i coś do czego zawsze będe miło wracał. Polecam i zapraszam do tematu.
Pozdrawiam.
|
|
| 12.08.2010 20:42 |
|
Tymek
I Oficer

Liczba postów: 494
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: Cowboy Bebop
(03.10.2010 10:54 )Brandy napisał(a): Szkoda że jednak 20th century zrezygnował z wersji kinowej. Pewnie zdaniem większości fanów by to spaprali, ale i tak chciałam to strasznie zobaczyć, byłby to pewien powiew świeżości w przereklamowanym kinie Amerykańskim.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi Ci o wersję kinową anime czy może raczej o film z prawdziwymi aktorami? Co do kinówki to oczywiście jest  Z filmem fabularnym nie wiem jak sprawa wygląda...
A co do samej serii mam podobne zdanie co Zangetsu. Seria wspaniała, dla mnie, na równi z One Piece  Muzyka świetna, ogólnie wszystko jest super. Może nie będę się tak rozpisywał, bo po prostu napiszę to samo co kolega wyżej  Moimi ulubionymi postaciami z tej serii są Spike oraz Edward.
Ja także polecam i myślę, że Ci co zaczną oglądać na pewno się nie zawiedzą
Ps. A jeśli chodzi o muzykę, imo. najlepszy kawałek pochodzi właśnie z kinówki. Ostatnia piosenka z filmu. No... ale więcej już nic nie zdradzam
|
|
| 03.10.2010 12:44 |
|