Aktualny czas: 23.05.2012, 01:36 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
Golden Boy
Autor Wiadomość
Zangetsu2 Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 163
Poziom ostrzeżeń: 0%
Golden Boy
Golden Boy to krótka seria składająca się z 6 odcinków. Opowiada o przygodach 25-letniego Oe Kintaro, który będąc na wydziale prawa, na Uniwersytecie Tokijskim, w rok przyswoił cały materiał. Od tej pory podróżuje na swoim rowerze po Japonii zatrudniając się w coraz to nowych miejscach, "ucząc" się życia, a wszystko zapisuje w swoim notatniku. Na swojej drodze spotyka wiele kobiet, z czego wynika wiele dziwnych sytuacji.

Golden Boya zacząłem oglądać zachęcony przez kuzyna, który mówił, że to jedna z najlepszych komedii jakie widział. I nie zawiodłem się ani trochę. Perypetie Kintaro, a szczególnie jego perypetie z kobietami są często przekomiczne. Fakt - to nie jest humor najwyższych lotów jednak wychodzę z założenia, że do takich serii trzeba po prostu podchodzić z odpowiednim nastawieniem. Nie spodziewajcie się jednak tutaj jakiejś fabuły, bo każdy odcinek to inna historia, napakowana humorem, "kosmatymi" myślami bohatera i pięknymi kobietami. Ja nie zawiodłem się ani trochę i dzisiejszy wieczór dzięki "Goldenowi" spędziłem bardzo przyjemnie.
Dodam jeszcze, że nie czytałem mangi, dlatego nie mogę powiedzieć czy jest dobra. Słyszałem jednak, że przeskakuje ona momentami z ecchi do hentaia, więc za pewne jest trochę "ostrzejsza" od serii OVA.

Pozdrawiam.
14.08.2010 22:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Bloo Offline
Majtek
Pirat

*
Liczba postów: 43

Ja powiem tylko jedno - oglądać z ANGIELSKIM DUBBINGIEM! Naprawdę, inna opcja nie wchodzi w grę.

Z angielskimi głosami, jest to bezsprzecznie najzabawniejsze anime wszech czasów, naprawdę Smile Tylko 6 odcinków, ale warto, po prostu warto.
15.08.2010 02:32
Jackal Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 172

To ja powiem może tak - OGLĄDAĆ TYLKO W ORYGINALE PO JAPOŃSKU - inna opcja nie wchodzi w grę. Raz jeden trafił mi się po ang i było denne.

[Obrazek: jackal.png]
15.08.2010 16:28
Zangetsu2 Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 163

Osobiście także polecam bardziej japoński oryginał. Kintaro w angielskim wydaniu kompletnie mi nie pasował, ale to już kwestia raczej.

Pozdrawiam.
15.08.2010 20:13
Bloo Offline
Majtek
Pirat

*
Liczba postów: 43

No ja właśnie miałem 6 odcinków z czego jeden z japońskim. Zupełnie nie podpasował. Dla europejskiego widza, dubbing angielski jest tutaj idealny.
15.08.2010 21:38
Komimasa Offline
Kocur
Admirał Floty

*
Liczba postów: 1,985
Załoga: Brak
RE: Golden Boy
Chyba napalonego widza. Nie tak dawno obejrzałem całośc z kumplem. Po angielsku spróbowaliśmy, ale była tragedia. Zero wczucia, zero klimatu. Tylko jakby mi napalony amerykanin z wystającą fujarą darł się do ucha waląc przy tym konia, no sorry.

Pomijając kwestię zjebanego, niewczutego, absolutnie typowo amerykańskiego dubingu tej zacnej serii to sam tytuł w sobie jest legendą i już tak zostanie. Nie wiem jak dziewczyny, ale dla faceta seria obowiązkowa. Właściwie dziewczyny po prostu może odstraszyć zbyt duży nacisk położony na mimo wszystko sprawienie przyjemności męskiej widowni.

[Obrazek: 0MBlD.png]
14.11.2011 19:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Gociak Offline
Buka
Łowca Piratów

*
Liczba postów: 1,999
Poziom ostrzeżeń: 7%
Załoga: Soge
RE: Golden Boy
Chyba się nie powinnam wypowiadać w imieniu dziewczyn XD Więc wypowiadam się za siebie XD
Seryjka zabawna, mocno zboczona (fetysz kibli przez dłuższy czas mnie odstręczał XD), a wymienione w niej kobiety są do bólu naiwne - ale przyjemnie się to oglądało XD Zwłaszcza trzeci odcinek *^^*

Dla zainteresowanych dodam, że manga zawierała jeszcze jedną przygodę, której animatorzy już nie mogli zawrzeć w anime, gdyż zawierała orgię XD' której w żaden sposób nie można było ominąć XD' więc jeśli ktoś chce zobaczyć jeszcze jedną zabawną historię z Kintaro, to polecam poszukać mangi (ale nie nastawiajcie się na ekscesy względem kreski - to jest dość stara seria >.>")

[Obrazek: unled1kwf.jpg]
Hontou douka shiteru mitai...
14.11.2011 19:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama