Aktualny czas: 23.05.2012, 01:39 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
Hajime no Ippo
Autor Wiadomość
Kurai Offline
Szczur Lądowy
Pirat

*
Liczba postów: 34
Poziom ostrzeżeń: 0%
Załoga:
Hajime no Ippo
Zauważyłam, że tego tematu jeszcze nie ma, chociaż w mojej opinii ta manga + anime naprawdę zasługuje na uwagę.
Opis zaczerpnięty z tanuki.pl: Ippo Mokunouchi jest nieśmiałym chłopcem, który w szkole nie ma żadnych przyjaciół, a poza nią służy silniejszym za worek treningowy. Któregoś dnia z opresji ratuje go bokser Takamura. Zarażony nową pasją, Ippo rozpoczyna swoją przygodę z boksem. Czy uda mu się spełnić marzenie i zostać zawodowcem?

W tym momencie manga zatrzymała się jakoś koło 955 chaptera i doczekaliśmy się 2 sezonu anime. Wiele osób wygląda trzeciego.
Zapraszam do debaty ;D

"Oreta awai tsubasa kimi wa sukoshi aosugiru sora ni tsukareta dake sa ..."
16.11.2011 14:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
SLAWO89 Offline
ProDziadek
Admirał

*
Liczba postów: 1,004
Załoga: Fallen
RE: Hajime no Ippo
Ja jestem na bieżąco z tą serią, jest naprawdę dobra. Początek jak najbardziej realistyczny ( jak i większa część mangi ), autor naprawdę daje radę z tym tytułem.
Co do anime jest naprawdę dobre, fajnie się ogląda walki w pełnej dynamice. Anime kończy się gdzieś na 400 rozdziale więc daleko do obecnego a bardzo liczę na to że wyjdzie trzeci sezon bo jest parę dobrych walk. Manga brnie do przodu bardzo powoli, niektóre boje są na siłę przeciągane moim zdaniem, można by było to załatwić szybciej. Nie wiem czy ktoś się ze mną zgodzi ale nie widzę takiej potrzeby poświęcania tyle czasu reszcie bohaterów, Morikawa powinien skupić się na Ippo bo jak na razie to on stoi w miejscu i nie zapowiada się aby przez kolejne 10 rozdziałów coś z nim ruszyło do przodu, a gdzie tam tytuł mistrza świata. Manga liczy sobie aktualnie 956 rozdziałów, mało komu będzie się chciało przez to przebijać i na pewno to zniechęca potencjalnych odbiorców do tego tytułu.
16.11.2011 23:19
Komimasa Offline
Kocur
Admirał Floty

*
Liczba postów: 1,985
Załoga: Brak
Jak nie ma jak jest? Chłopaki już 3 stronicowa dyskusję trzepneliTongue Rozumiem, jakby było na 2 stronie ale jest na tej stronie shounenów, 5 sekund szukania.

Najlepiej po prostu tu skopiujcie swoje posty i jużSmile
http://forum.onepiecenakama.pl/watek-haj...-ippo--336

Sorki, że nic nie wniosłem do dyskusji. Po prostu przeraża mnie ilość rozdziałów.

[Obrazek: 0MBlD.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.11.2011 23:59 przez Komimasa.)
16.11.2011 23:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
januarus19 Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 254
Załoga: Soge
Podzielam zdanie Slawo, a właśnie Slawo weź mi napisz pw czy Ippo jest już razem z tą laską co ją "wyrywał". Fakt temat już był. Może nasi tłumacze nakama wzięli by się za ten tytuł od zakończenia anime. Jest to genialna manga co o tym myślicie?

Dzień w którym ludzie przestaną walczyć o życia swoich bliskich, stanie się dniem końca człowieczeństwa.
17.11.2011 11:04
Kurai Offline
Szczur Lądowy
Pirat

*
Liczba postów: 34
Załoga:
Sorki, nie zauważyłam tamtego tematu, a szperałam ;P
Jestem w pełni za januarusem, chociaż od razu trzeba zastrzec, że do tłumaczenia naprawdę trzeba uporu i wytrzymałości, bo faktycznie pokaźna ilość chapterów robi wrażenie.

"Oreta awai tsubasa kimi wa sukoshi aosugiru sora ni tsukareta dake sa ..."
19.11.2011 10:50
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama