Proponuję dzielić się naszymi hipotezami, pomysłami odnośnie przyszłych wydarzeń. To może być ciekawe. A nuż okaże się to prawdą...

-------------
1. Jak dla mnie to Gin od początku był najemnikiem na usługach generała dowódcy (TW Gin). Lada moment zdradzi Aizena. Prawdopodobnie nie jest pod wpływem hipnozy Aizena, przez te jego oczka. Toteż stąd shinigami wiedzą o kluczowych posunięciach Aizena.
2. Aizen chce stworzyć klucz by dostać się do Króla Społeczeństwa Dusz? A kto wie czy następnym królem (bo tamten zmagał się z chorobą i zmarł, skąd nie pokazywał się publicznie) nie jest Don Kanonji... On bardzo podejrzanie dla mnie wygląda...
3. Czego takiego Aizenowi nie udało powiedzieć się Ichigowi, bo przerwał mu Isshin? Obstawiam, że to iż jego matka była arrancarnem - naturalnym. Ona dość dziwnie była rysownana, dość brzydka moim zdaniem. To by tłumaczyło skąd Ichigo ma te swoje gigantyczne pokłady energii i oczywiście tłumaczy że posiada silne moce i Hollowa, i shinigami. I tłumaczy czemu Issin żył na ziemi a nie w Społeczeństwie Dusz, które jak to wiadomo nie lubi Pustych...
F1. Nie wiem jak Wy ale ja boję się następnych fillerów... Ale mam zestaw pomysłów na ciekawe fillery:
a) przygody kapitana Urahary i reszty ówczesnej załogi
b) (stare) dzieje Isshina i Ryuken Ishidy, choć Kubo z tego pewnie wytrzepie 50 odcinków anime

c) dzieje Hueco Mundo przed walką w fałszywej Karakurze, bo tam niby dużo się działa, a tu w anime okazuje się że w zawrotnym tempie Aizen stworzył tam minimum dwa pokolenia swej armii...