Robiłem kiedyś listę śmiesznych scenek więc wam pomogę

.
Luffy po długim spaniu po walce z Crocodilem zjadł kosz owoców w ułamek sekundy

.
Garp złapał Luffiego chcąc mu przywalić i obaj usnęli

.
Nabijanie się z kwadratowej żyrafyXD.
Zoro do Usoppa podczas walki z Kaku: Zagramy w kamień, papier, norzyce. Kto przegra odcina se ręke i biegnie do Choppera by mu przyszył

.
Negativ hollow. Zoro:Dlaczego aborcja jest nielegalna

?
Luffy do Brooka: Robisz kupę

?
Ace śpi w restauracji a ludzie myśleli, że umarł

.
Walka z Ozem. Słomiani łączą się w robota ale Robin nie chce dołączyć
Conis: Luffy, powiedz coś do muszli. Luffy: Usopp to głupek! Conis:A teraz naciśnij przycisk. Muszla:Usopp to głupek! Luffy: Ooooo muszla nabijająca się z Usoppa

!
Luffy:Trzy miecze... Usopp:Ale to nie jest obelga! Luffy:Cztery miecze...

.
Mr 3 złapał Nami i Zoro w wosk. Nami: O nie nie mogę się ruszyć! Zoro: Trzeba było przyjąć konkretną pozę wcześniej jak ja

.
Zoro krzyczy jak tarzan

.
Kumadori gdy Chopper otwiera lodówkę: ooooto drzwi!
Piosenka Luffyego(gdy sobie szedł sam z kijkiem w Skypea).
Nami pyta się Kumadoriego gdzie jest klucz

.
Testowanie różnych napojów na Frankym

.
XGedatsu zapomniał otworzyć ust gdy mówił

.
XAfro LuffyXD.
X5 tonowy młot Usoppa. Chopper:Wow Usopp! To ty jesteś taki silny? Usopp:....5 ton! Chopper: Wooooooooow!

.
XZoro: Nami,dlaczego ty nam rozkazujesz? Nami: Wolicie aby rozkazywał kapitan? Nieeee

.
XBrook otwiera czaszkę by wyjąć dźwiękowego diala

.
XLuffyiemu zaklinował się palec w butelce. Luffy:Zoro możesz pomóc? Zoro:Jasne.[wyjmuje katanę a Luffy się wystraszył i wyjął palec]. Zoro:O sam wyjąłeś? Luffy: Zoro ty psycholu

.
XLuffy dzięki Robin udaje Choppera

.
XWyobrażenia Sanjiego o ratowaniu Robin(on książę ona księżniczka)

.
XSanji nie uznaje Kokoro jako syreny

.
XZoro: Czy jednak legendy o myleniu dziobaków z syrenami były prawdziwe....
Skypea. Zoro:Muszę iść do prawego oka czaszki....czyli na prawo

.
Luffy do dopiero co zobaczonych zombiaków: Hej wy! Dołączcie do mojej załogi

!
Polowanie na połódniowego ptaka. Zoro: Dobra, idzimy tam. Robin:Ale....my stamtąd przyszliśmy....

.
Luffy spotyka cerbera zombie. Luffy:Spróbuję go oswoić [wali go pięści,cerber leży]. Siad

.
Zombi wyłazi z grobu a Luffy wpycha go tam z powrotem

.
Raz, dwa, Jango! Zzzzzzzz

.
Negativ hollow. Luffy: Jeśli się odrodzę chciałbym milczeć...Szlag by to, chcę umrzeć

.
Drum. Zoro zobaczył Usoppa ze spuchniętą twarzą i rozpoznał go tylko przez nos

.
Water 7. Kaku wskakuje za Merry. Zoro patrzy na niego, zauważa nos i uznaje, że to Usopp

.
Słomiani śmieją się z południowego ptaka, że nie umie przekręcić głowy w inną stronę. Przekręcił na chwilę i się mocno zmęczył

.
Duval mini saga.Oczy Luffyiego zamieniają się tokoyaki gdy dostał powód by ratować Hacciego

.
Duval mini saga. Reakcja Luffyiego po ujrzeniu mocy działa Gaon Sunny

.
Alabasta. Wybieranie imienia dla wielbłąda. Nami:hmm jak cię nazwać?Luffy:Idiota Sanji:Dureń Usopp:Głąb Nami: Co powiesz na rzęska? Zoro: Jeszcze gorsze niż reszta

...
Alubarna. Szukanie działa. Usopp udaje Crocodaila

.
Triller bark. Sanji przechodzi na poziom SSJ

.
Alubarna. Szukanie działa. Zoro zabłądził i trafił do dżungli na środku pustyni

.
Alabasta. Nami dostaje clima tact od Usoppa. Snaji:Usopp, nie dawaj Nami niebezpiecznych broni bo to ja ją obronię. Mówcie mi książę. Zoro:Książę.... Sanji:Stul pysk

!
Morgan saga. Dziewczynka od onigiri dowiedziawszy się o przyjęciu Cobyiego do KG marynarki, bije marynarza krzycząc:baka, baka, baka

.
Zombie śpiewają pieśń dla Absalom-sama. Wychwalają jego wspaniałość. Nagle Zombie:Jesteś zbokiem, Erotosalom

!
Na statku. Luffy wyciąga ośmiornicę z gaci i reakcja załogi

.
Sanji i jego marzenie o owocu niewidzialności.Sanji: Z taką mocą kobieca łaźnia....znaczy tyle rzeczy staneło by otworem

.
Sypea. Próba kul. Luffy i Usopp odbijają między sobą jedną z kul. Sanji nie wytrzymuje

.
Louge Town. Luffy na egzekucji. Piorun z nieba zamiast trafić Luffyiego trafia Buggyiego

.
Obrażanie Zoro gdy jako jedyny nie tęsknił na Vivi

.
Przesłuchanie Robin w sprawie przyjęcia do załogi. Usopp:Jaka jest twoja specjalizacja? Robin: Zabójstwo

.
Reakcje Usoppa na przyjęcie Robin. Grozi nam niebezpieczeństwo! Ona jest niebezpieczna! Opuścić statek

.
Enies Lobby. Słomiani walczą jeszcze przed wejściem do budynku. Paulie stojąc na Sodomie rzuca im liny. Paulie:Łapcie. Wszyscy złapali tylko Sogekingowi oplątało się wokół szyi

.
Luffy vs Arlong. Luffy wkłada zęby Arlonga i go gryzie

.
Prace Sanjiego dla Nami

(Miłosne odśnieżanie, strażnik pomarańczy etc.

)
Sanji do załogi:Jedzcie, musicie mieć siły. Luffy:Dobra. Sanji:Ty jesz za dużo, kuźwa

.
Opowieść Usoppa o swoich przygodach na Whiskey Peak. Muszę przyznać, że drżałem wtedy odrobinę.....z podniecenia oczywiście

.
Przyjmowanie Brooka do załogi. Zestaw egzorcysty Usoppa

.
Ending. Cała załoga słomianych myje zęby prócz Luffiego, który wykonuje te same ruchy tyle, że rybą

.
Walka z Crociem. Mizu Luffy

.
Enies lobby. sHP skaczą na Merry. Sanji: Robin-chwan, skacz do mnie! Robin spada na Frankyiego. Mina Sanjiego bezcenna

.
Duval ściąga maskę i reakcję załogi na ten widok (płonący Sanji)

.
Duval po przemianie: "Ale ze mnie ciacho":P.
Shabondy archpelago. Zoro zapamiętuje 1 zamiast 41

.
Luffy, Chopper i Brook pożerają całe zapasy w sklepie z ciasteczkami pamiątkami

.
Masakra za brak napiwku, zaraz przy wejściu do baru Shakk

.
Chopper dostaje watę cukrową, Shakk: Razem 10,000 B Chopper ze łzami w oczach: Ale ja nie mam tyle pieniędzy

.
Luffy zaraz przy wejściu do Shakki, plądruje lodówkę

.
Baratie. Luffy wrzucił gluta do szklanki Zoro

.
Usoppowe AAaaaaAAAa

.
Zoro ujrzał Camie. Syrena? Pierwszy raz widzę

.
Drum. Luffy: Słyszałem, że ludzie w zimnych krajach w ogóle nie śpią. Sanji: Czemu?Luffy: Bo jak zasną to umrą, więc w ogóle nie śpią

.Sanji nie uznaje Kokoro jako syreny

.
Zoro: Czy jednak legendy o myleniu dziobaków z syrenami były prawdziwe....
Zoro w wosku: Odetnę se nogi i się wydostnanę. Nami:Co potem zrobisz? Zoro:Jakoś ich pokonam.
Franky biegnie przez miasto bez majtek i reakcje przechodniów:Zbok

!
[Ta scena wcale nie jest śmieszna ale ok] Robin łapie Frankyego tam gdzie nie powinna.
Luffy: Robin, ja nie chcę, żeby on był kobietą gdy wejdzie na statek

.
Kiwi i Mozu: Zgniecie je! Rozszrpie je! Jak...winogrona

.
Ostatnie chwile w water 7. Usopp wymyśla setki sposobów jak wrócić do załogi

.
Uczta w Alabaście. Usopp dodał ostrego sosu do swojego dania. Luffy mu je zabrał i zionął ogniem po zjedzeniu

. Usopp z wielbłądem ryczą ze śmiechu

.
Reakcja SHP, króla Alabasty i Igarama na happines punch Nami(w łaźni)

.
Luffy je przez sen po enies lobby

.
Usopp skrada się do Jyabury gdy ten śpi: zatrzymywanie akcji serca

.
Usopp skrada się do Jyabury gdy ten śpi: złośliwa pszczoła

.
Usopp skrada się do Jyabury gdy ten śpi: złośliwy kogut

.
Sogeking złancza się z Zoro kajdankami

.
Walka Sogekingiem jako mieczem

.
Alubarna. Łaźnia. Luffy i Usopp ścigają się, kto pierwszy do niej wejdzie. Obaj się poślizgnęli i przewrócili

.
Sogeking złancza się z Zoro kajdankami
Opowieść Jyabury o wesołych chwilach z przeszłości z jego siostrą- Nico Robin

.
Brook: Czy możesz pokazać mi swoje majtki

?
Luffy do Camie: Robisz kupę

?
Brook do Camie: Czy możesz pożyczyć mi troche pieniędzy

?
Chopper vs Gedatsu. Gedatsu zapomniał jak patrzeć do przodu. Gedatsu:Czy mój przeciwnik jest niewidzialny

?
Nami:Przyjmujemy Choppera do załogi? Świetny doktor. Luffy:7 form. Sanji:Prowiant na czarną godzinę

.
Luffy śpi po Enies Lobby. Wpada jego dziadek i wali go z pięści. Luffy się budzi. Luffy:Aa Boli! Sanji:Przecież jesteś z gumy, nie może cię boleć. Garp:Nikt nie uchroni się....przed pięścią miłości
Robin wstępuje do załogi. Robin:Luffy, chyba nie zapomniałeś co mi zrobiłeś? Sanji:Luffy, co zrobiłeś tej pięknej pani

?
Alabasta. Bar w Rainbase. Luffy i Usopp nie zauważają Smokera i Tashigi. Piją wodę a kiedy się skapnęli, że to oni, wypluwają całą wodę na nich

.
Oz przewrócił się na rogi a wszyscy słomiani mieli diabelskie twarze

.
Zoro, Luffy i Nami nabierają piracką załogę Usoppa, że zjedli ich kapitana

.
Luffy wpada do baru z gomu gomu no roketto i trafia w Smokera(alabasta)

.
Ace śpi w restauracji a ludzie myśleli, że umarł

.
Piosenka Sogekinga 1 wersja

.
Piosenka Sogekinga 2 wersja

.
Luffy i Chopper podziwiają Sogekinga(nie rozpoznali w nim Usoppa

).
Chopper pyta się Sogekinga gdzie jest wyspa strzelców a ten mówi "W waszych sercach i tu super miny Luffyiego i Choppera

.
Luffy chciał przepłynąć łudeczką przez wielkie wiry w enies lobby

.
Luffy: Dobra! Ruszamy na Jayeeeeeeee(ta wyspa)!......Nami gdzie to jest?

.
Chopper: Luffy co jest cenniejsze? One piece czy herkules(żuk). Uuuuum eeeeem nie wiem

.
Drum. Sanji:Luffy nie jest ci zimno? Lufy:CO?...A brrrrrrrr

.
Luffy:Muszę iść na południe....czyli tam gdzie jest ciepło

.
Na statku. Luffy wyciąga ośmiornicę z gaci i reakcja załogi

.
Whiskey Peak. Luffy bił się z Zoro bo myślał, że Zoro ubił 100 ludzi bo im się jego ulubione żarcie skończyło

.
Luffy i Sanji gonią Choppera i chcą go zjeść

.
Luffy naśladuje Sanjiego

.
Zoro wpadł do komina a Chopper się z niego śmieje
Nami rozjeżdża waverem dowódce białych beretów bo nie chciała płacić opłaty wjazdowej

.
Mr.2 z łatwością obezwładnia Sanjiego przez zamienienie się w Nami

.
Brook: Aż zjeżyły mi się włosy na głowie! Aczkolwiek jestem kościotrupem i nie mam....Oooo

.
Załamka Nami, Choppera i Sanjiego gdy zobaczyli swoje listy gończe po Enis Lobby

.
Reakcja Enela na reakcje Luffiego na atak Enela

.
Luffy myje talerze na Baratie i wszystkie tłucze

.
Wybierajcie

. Oczywiście to nie jest nawet połowa śmiesznych scenek w op

. Ciężko wybrać

. Ja miałem rotfla jak Chopper otwierał drzwi do lodówki w której siedział Kumadori a ten "ooooto drzwiii" TRZASK zamknięte

. Przy tym te napoje dla Frankyiego

.
Jeśli można to połączyć w jedną scenkę to właśnie tą wybieram

.
Postać: Każdy ze słomianych jest na swój sposób śmieszny ale wybieram Usoppa szczególnie podczas walki a nie ze słomianych Kumadoriego

.