Aktualny czas: 23.05.2012, 12:24 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
Shura no Toki
Autor Wiadomość
Servus Offline
Szczur Lądowy
Pirat

*
Liczba postów: 13
Poziom ostrzeżeń: 0%
Shura no Toki
Otóż parę słów o tym cudnym anime jakim jest Shura no Toki. Polecam je wszystkim, którzy nie tylko się nudzą ale i szukają godnego anime. To anime można powiedzieć, że jest dziwne, bo przedstawia losy 3 pokoleń, ale właśnie dlatego jest takie piękne. Mowa tu o trzech wojownikach klanu Mutsu Emnei(tak naprawdę to syn, ojciec i dziadek), których losy po kolei możemy poznać w następnych odcinkach tejże serii. W epoce, w której dominuje miecz(coś po epoce Heian do 18xx roku), oni walczą tym co jako broń używali już starożytni czyli własnego ciała. Zachęcam do obejrzenia tego wzruszającego anime.
Ten news pisze zaraz po obejrzeniu 22 odcinka serii(wiem, że jest więcej ale nie chce oglądać po eng, wole poczekać aż wyjdą napisy pl), który wzruszył mnie tak mocno, że beczałem jak niemowlę aczkolwiek jestem twardym facetem(przyznałem się tylko do płaczu tylko dlatego, że aż tak mnie ta seria wzruszyła, szczególnie losy trzeciego pokolenia).
Fabuła:9
Kreska:9(może się nie zgadzacie, ale inna kreska nie pasowałaby do tego anime, ale 10 też nie mogę dać)
Emocje:10+

Może nie jest to poemat, ale nie miałem siły już pisać po takim wzruszeniu.

Notatka od Gociak, 01.10.2011 07:15 :

Na przyszłość proszę się tak nie narzucać z opinią, to zwyczajnie niegrzeczne ;]

Marzę o świecie, w którym są dwa gatunki ludzi, ja i moe ^^[Obrazek: 13_002.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.10.2011 07:14 przez Gociak.)
30.09.2011 22:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Gociak Offline
Buka
Łowca Piratów

*
Liczba postów: 2,000
Poziom ostrzeżeń: 7%
Załoga: Soge
RE: Shura no Toki
Nie napisałeś, czy seria jest skończona i o co w niej właściwie chodzi XD'
Bez pierwszej informacji nawet się nie ruszę w stronę tego tytułu >.>" Wolę się trzymać z dala od nieskończonych, wzruszających serii >.>"

[Obrazek: unled1kwf.jpg]
Hontou douka shiteru mitai...
01.10.2011 07:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Servus Offline
Szczur Lądowy
Pirat

*
Liczba postów: 13
Poziom ostrzeżeń: 0%
RE: Shura no Toki
Seria chyba jest skończona tylko polskich napisów brak, a to o co w niej chodzi to trochę trudno wytłumaczyć jak dla mnie.

Marzę o świecie, w którym są dwa gatunki ludzi, ja i moe ^^[Obrazek: 13_002.gif]
01.10.2011 10:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama