Aktualny czas: 23.05.2012, 12:56 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
Techniki
Autor Wiadomość
Komimasa Offline
Kocur
Admirał Floty

*
Liczba postów: 1,985
Poziom ostrzeżeń: 0%
Załoga: Brak
Techniki
Ponieważ o przekładzie One Piece można mówić wiele, chciałbym ten temat poświęcić jednej rzeczy, mianowicie nazwom technik. Ostatnio walczył Cabaji i jak wiemy posiadał rozbrajające technikiBig Grin Nazwy są po prostu zajebiste. Które przekłady wam się najbardziej podobają?

Wcześniej też fandom nie chciał słyszeć o "gumowym pistolecie", jednak jak oficjalnie wprowadzono taki przekład dało radę i wszyscy się przyzwyczaili, co oczywiście jest dobreSmile

[Obrazek: 0MBlD.png]
10.06.2011 13:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
c3po Offline
H-man
Pirat

*
Liczba postów: 234
Załoga: Soge
RE: Techniki
Fakt, tłumaczenie technik na polski, tak żeby zachować sens i było zgodne z owocem [o ile ktoś taki ma] to nie lada sztuka, a JPF zrobiło to w dobry i humorystyczny sposób. Podoba mi się ;]
Również byłem przeciwny Gumgumowym gunom, ale po zastanowieniu stwierdzam, że to był jednak dobry pomysł.

Ciekawi mnie jakie będą kolejne ataki, albo nazwy owoców. np.: Enela ^^

[Obrazek: rvpsig4.png]
10.06.2011 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Hazama Offline
Szczur Lądowy
Pirat

*
Liczba postów: 18
Załoga: Brak
RE: Techniki
Bardzo ciekawe były dla mnie ataki Cabajiego.Jeśli chodzi o tłumaczenie,to JPF to geniusz!Same ataki nadają jakby...barwy postaciom np.ataki Buggyego podkreślały jego zamiłowanie do armat.
Obecnie jestem przy 8 tomie.Co innego anime.Wspaniały temat!

Oro? Już nie śpię... spokój dzieci!
17.05.2012 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama