Zangetsu2
Pirat

Liczba postów: 163
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
Welcome to the NHK
Na początek rzucę linkiem do recenzji znajdującej się na tanuki.pl:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/774-...so/rec/789
Jest moim zdaniem bardzo dobra, zachęciła mnie do obejrzenia serii i doskonale oddaje moją opinię o nim. Wolę dać dobry kawałek tekstu zamiast czerstwego opisu fabuły mojego autorstwa mówiącego niewiele o niej samej.
Jeżeli chodzi o moje wrażenia dotyczące serii, to uważam ją za jedną z najlepszych jakie oglądałem. Genialnie pokazuje problemy społeczne, nie moralizując na siłę, ale jednocześnie nie łagodząc winy osób nimi dotkniętych. W końcu to my kierujemy właśnym życiem i tylko od nas zależy, czy stawimy czoło problemom, czy uciekniemy choćby w wirtualny świat. Problem znalezienia własnego miejsca w społeczeństwie, samotności, z tym zmagają się bohaterowie. Bardzo dobrze zostali nakreśleni. Jest ich stosunkowo mało, ale dzięki temu zżywamy się z tymi, którzy zostali nam ukazani.
Od strony technicznej również wszystko jest w jak najlepszym porządku. Kreska jak na moje oko bardzo przyzwoita. Soundtrack także się wybija i genialnie oddaje klimat serii. Polecam serdecznie wszystkim, przynajmniej spróbować zapoznać się z tym anime. Warto.
Pozdrawiam.
|
|
| 06.07.2011 15:10 |
|
Jutsu
dead or alive

Liczba postów: 1,289
Poziom ostrzeżeń: 30%
|
RE: Welcome to the NHK
Bardzo dobre anime. Moje wrażenia były takie, że prawie zacząłem oglądać drugi raz. Tytuł dość refleksyjny, odrobinę przejaskrawiony, ale jest to do wybaczenia. Mało które anime tak mi się spodobało. Główny bohater został bardzo dobrze przedstawiony, ram mnie denerwował innym razem mu współczułem, a w ostateczności polubiłem.
Jeżeli chodzi o grafikę, to się z Zangiem nie zgadzam, po momentami oczy bolały. Kreska jest w okolicach ust potraktowana po macoszemu, przypominająca momentami kreskę z masowych tasiemców. Muzyczka już znacznie lepiej, zwłaszcza z fenomenalnym misterious purin
Co do mangi, słyszałem, że jest gorsza od anime, więc zostaję przy wersji animowanej. Szkoda, że tej powieści nie ma po pl...
"Najważniejsze to umierać ze śmiechem na ustach"
Nośmy przy sobie zawsze maryśke.
|
|
| 22.03.2012 20:44 |
|