Aktualny czas: 23.05.2012, 22:55 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 
Wolałbys być piratem czy marines? A może łowcą?
Autor Wiadomość
Komimasa Online
Kocur
Admirał Floty

*
Liczba postów: 1,985
Poziom ostrzeżeń: 0%
Załoga: Brak
Wolałbys być piratem czy marines? A może łowcą?
Tak mi się nasunęło. Jeśli miałby ktoś z was przenieść się do świata OP, to jako kto chciałby tam żyć? Każda fucha ma swoje plusy i minusy, zajrzyjcie w głąb swych serc, czy bylibyście np ta tyle odważni by stać się piatem? Czy może wolelibyście kroczyć prawdziwą ścieżką sprawiedliwości? Wolałbym byście nie poruszali tu wydarzeń z mangi, chyba się daSmile

[Obrazek: 0MBlD.png]
25.05.2009 23:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
januarus19 Offline
Pirat
Pirat

*
Liczba postów: 254
Załoga: Soge

Zdecydowanie piratem, z prostej przyczyny nie lubię wykonywać poleceń. które są dla mnie nie do przyjęcia. W marines niejednokrotnie widzimy, że ta ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez ciemny las.

Dzień w którym ludzie przestaną walczyć o życia swoich bliskich, stanie się dniem końca człowieczeństwa.
26.05.2009 09:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
Najuch Offline
Supernova
Pirat

*
Liczba postów: 873

To już zależy od poziomu siły. Nigdy nie zostawałbym łowcą piratów, gdybym był słaby na przykładSmile

Pobyt u Marines wiązał by się z niezliczoną ilością treningów i wzmacnianiem swojego ciała. Są z tego plusy, ale z drugiej strony nie zawsze marynarka postępuje sprawiedliwie.

Piraci to inna bajka. Są dwa rodzaje. Do takiego odpowiednika Słomianej załogi każdy chętnie by się zaciągnął, ale czymś w stylu Kriega i spółki nigdy bym nie chciał być.

Podsumowując, najchetniej zostałbym... pracownikiem Galley-la companySmile

Posłuchaj jak śpiewam i gram:):
http://www.myspace.com/lukaszjedrys
26.05.2009 09:49
ryba Offline
Enufil!
Łowca Piratów

*
Liczba postów: 732

Tak jak Najuch, zaciągnęłabym się tylko i wyłącznie do załogi w stylu Straw Hatsów. Bycie marines jakoś mnie nie pociąga, tak samo jak bycie łowcą.

ZOSTAĆ DUMNYM WOJOWNIKIEM MÓRZ!
[Obrazek: sygx.jpg]
26.05.2009 11:20
Wąski Offline
Naczelny Enufil
Załoga Nakama

*
Liczba postów: 586
Załoga: Feniks

Hm, jeśli chodzi o mnie to wybór jest dosyć trudny. Pociąga mnie pirackie życie, ale wiem, że do cholernie trudna i niebezpieczna "praca". Marines: nie dla mnie praca dla innych i słuchanie rozkazów, chociaż perspektywa pnięcia się po szczeblach kariery jest ciekawa.

Chyba najbardziej chciałbym być w tym świecie łowcą piratów. Mieć własny kodeks honorowy, tępić "złych piratów", i tak dalej. Z drugiej jednak strony jestem typem,który lubi towarzystwo, a łowcy to Z REGUŁY samotnicy. Dlatego też piratem z chęcią też bym został.

Trudny wybór...

[Obrazek: wskasygna3.jpg]
26.05.2009 11:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Return to top
SLAWO89 Offline
ProDziadek
Admirał

*
Liczba postów: 1,004
Załoga: Fallen

Ja w świecie OP został bym piratem bo lubię być wolny i robić co chce, do marynarki nie chciałbym trafić mają jakieś dziwne dla mnie poczucie sprawiedliwości, co do łowcy to sam nie wiem jakoś ta fucha mi nie pasuje Big Grin

[Obrazek: sygna_luffy_1.jpg]
26.05.2009 16:07
RdR Offline
Supernova
Załoga Nakama

*
Liczba postów: 927

Ja bym chciał być łowcą. Totalna samowolka, jak brakuje kasy to się idzie upolować kogoś i wszystko. Z marynarką też problemów by nie było. Generalnie żyć nie umierać.

>>>MyAnimeList!<<<
[Obrazek: beznazwy14.jpg]
26.05.2009 16:07
Ajs Offline
Gość
Pirat

*
Liczba postów: 4

ja podzielam zdanie slawo89
tez lubie robic co chce i nie cierpie jak ktos narzuca mi jakies zasady inne od moich ^^ tak wiec piractwo > all ^^
26.05.2009 16:18
Grigorij Online
Smerf Ważniak
Redakcja Ohara

*
Liczba postów: 829

Marynarka to nie dla mnie, die podołałbym takiej dyscyplinie.
Łowca taż nie, nie kręci mnie to, no i samotność, brak oparcia w towarzyszach też zniechęca.
Najchętniej wybrałbym żywot pirata, pod warunkiem że trafiłbym na jakąś sympatyczną załogę.

[Obrazek: scaled.php?server=109&filename=przec...res=medium]
26.05.2009 16:22
Bink Offline
Majtek
Pirat

*
Liczba postów: 86

A mi tam się robota łowcy podoba Smile Zwłaszcza że wolność w pirackiej załodze to mit, no chyba że jesteś kapitanem.
Całkowicie wolnym można być tylko jeśli nikt nad tobą nie stoi i nikim nie musisz się opiekować, a łowca spełnia obydwa te warunki. Poza tym z tą samotnością trochę przesadzacie. Łowcy nagród mogą się przecież sprzymierzać jak np Yosaku i Johnny (nie wspominając o Baroque Works których przykrywką było przecież łapanie piratów!)

[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku.
26.05.2009 16:54
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
Fairy Tail One Piece Polska Baza Fanfiction

Kontakt | One Piece Nakama | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS | Mapa Nakama