EDIT 2:18
Pomysł wyszedł na ftnakama, o ile się orientuję, na polskim forum o op czegoś takiego nie ma, a Rimm admin ftnakam się zgodził, więc pierwsi
Więc tak, proponuję wdrożyć pewną rzecz na naszym forku. Mianowicie, będzie to przynależność do danej załogi. Tak jakby rodziny na Vongolii, Gildie na FT

Użytkownicy, najprościej rzecz ujmując, będą tworzyć chyba 4 grupy, do których dobrowolnie będą przynależeć. Wiem! To każdy zna! Jak Gryfindor, Hafelhaw, coś tam i Slitindor( nie muszę znać tych nazw

) Każdy będzie wyróżniony odpowiednim kolorem
(Powiecie "za dużo kolorów" oturz planuję pewne zmiany, wypadnie nam Redakcja oraz WT więc dojdzie jeden kolor więcej. ) danego ugrupowania, o ile, nie będzie w "Admin, Junior admin, Mod, Nakama" bo to jest inna para kaloszy. Oczywiście użytkownicy należący do tych grup również mogą należeć do danej Załogi

No i będą się wspierać, kumplować i przede wszystkim rywalizować.
Każda będzie miała swojego "Mentora", osobę, z którą się będzie kojarzyć. Ta osoba jest ze świata OP, ale sama Załoga będzie fikcyjną nazwą( takie założenie

)
I tu proponuję by leciały propozycje, najlepiej 4

Przydałby się też krótki opis dam przykład.
Runba - Muzyka to nasze życie. Ciągle czegoś słuchamy. Optymiści, zawsze znajdujemy pozytywną stronę życia. Naszym Mentorem jest Brook.
Ten opis jest o tyle fajny, że już coś mówi o członkach, nie chodzi o to, by zakładać, że ci co będą Runba to tacy będą, ale zobaczymy
Ta załoga raczej będzie bo cholernie mi się podoba. Jest sensowna i logiczna.
Mógłbym sam pewnie wymyślić, ale co kilka głów to nie jedna
No wracając do zasad. Załogi będą rywalizować ze sobą, a ta która zdobędzie najwięcej punktów wygrywa, będzie o niej news itd

Oczywiście też będzie w hierarchii grup 1. Nie wiem co jeszcze, może userbar? Pomyślimy. Co miesiąc będzie podsumowanie

Każda załoga będzie miała swojego kapitana, który zostanie wybrany przez daną załogę. Każda załoga własny dział na forum, do pogaduch między "rodziną". Możecie tak obmyślić swoją flagę i co wam się żywnie podoba, by podkreślić swoją doń przynależność.
Prawdopodobnie Kapitan zlicza punkty swoich podopiecznych, tak jest najsensowniej

Pomogą w tym moderatorzy

Dlatego ważne by:
każdy mod miał określone działy do modowania, myślę, ze podziałem zajmie się Wąski.
Punkty będą przyznawane za różne rzeczy.
Np za:
- wykonane misje, które zleci opiekun całej zabawy wybrany z Załogi Strony.
- dodanie dobrego( przez nas dodanego do Galerii czyli a nie, że usuniemy bo neijakie) zdjęcia do Galerii
- Za pisanie artów.
- Za komentarze do fanfików fanartów, AMV, bo to uskrzydla autora, ten bardziej się stara więcej tworzy a to buduje oblicze fandomu OP

Oczywiście komentarz minimum 5 linijek.
- Komentarze artykułów.
- Dopisanie sensownego kawałka do wspólnego fika by Syrenka.
- Zakładanie tematu, gdzie będzie 30 odpowiedzi.
- Zakładanie forumowych zabaw związanych z OP.
- Propozycję dymku na stronie( ta zabawa wróci)
- Za zwycięstwo w powyższej zabawie.
- Za zwycięstwo w demotywatory op.
- inne( pomyślimy)
Oczywiście będą punkty karne. Za spamienie, nadużywanie OPZ, czy pisanie bardzo nie poprawnie. O prowokowaniu kłótni nie wspominając. Jak złamie jakieś postanowienie regulaminu to tez oberwie Załoga. Jak ktoś zdradzi swoje hasło komuś z innej załogi i to wyjdzie dostanie ostrzeżenie i wykluczony z danej Załogi.
Kapitan będzie mógł kogoś wyrzucić z Załogi, jeśli ten będzie notorycznie działał na szkodę. Zbadamy, czy robił to specjalnie czy nie, jeśli specjalnie działał na szkodę poleci warn.
Tak więc będzie trochę roboty. To co mogą sprawdzić moderatorzy będą wysyłać w dziale ogólnym jako nie wiem

Jeszcze nazwy nie wymyśliłem
Do danej Załogi będą należeć ci co będą chcieli, nikogo nie zmuszamy

Aby to zrobić będzie trzeba PW o hasło dostępu do danego Kapitana. Należy się dobrze zastanowić przed wstąpieniem by nie było kwiatków typu" zmieniam".
Tak bym to widział